Tietosuojaseloste

Päivitetty 10.10.2018 | Henkilötietolain (523/99) 10 § | EU:n yleinen tietosuoja-asetus 2016/679


Rekisterin ylläpitäjä, rekisteriasioiden vastuu- ja yhteyshenkilö, yhteystiedot, lisätietoja
Materia ry, muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys, puheenjohtaja Marianne Tiitinen, +358 (0)50 413 2752, materiary(at)gmail.com

Rekisterien nimi
- jäsenhakemusrekisteri
- yhteydenottolomakerekisteri

Rekisterin käyttötarkoitus ja sisältö
Jäsenhakulomakkeen henkilötietoja kerätään ja tallennetaan yhdistykseen jäseneksi hakevan jäsenkelpoisuuden varmistamiseksi, yhteydenottolomakkeen lähettäjän tiedot kerätään mahdollisia yhteydenottoja varten. Rekisteriin tallennetaan jäsenhakulomakkeeseen täytetyt hakijan tiedot kokonaisuudessaan ja yhteydenottolomakkeelta nimi ja sähköpostiosoite.

Säännönmukaiset tietolähteet ja säilytys
Henkilötietoja kerätään ja tallennetaan jäsenhaku- ja yhteydenottolomakkeen vastaanottamisen yhteydessä. Henkilötietoja säilytetään asianmukaisesti tietoturvaa noudattaen.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Henkilötietoja ei julkaista eikä luovuteta ulkopuolisille. Tietoja ei luovuteta ilman tietojen antajan lupaa muuten kuin lain sallimissa ja velvoittamissa rajoissa tai viranomaisten vaatimusten edellyttämällä tavalla.

Rekisterin tietojen säilytysaika
Henkilötietoja säilytetään rekisterissä vain niin kauan, kuin on tarpeen rekisterin käyttötarkoituksen kannalta.  Jäsenhakulomakkeen tiedot säilytetään, kunnes jäsen eroaa yhdistyksestä tai aiemmin, jos esimerkiksi yhdistys lopettaa toimintansa. Yhteydenottolomakkeen tietoja säilytetään, kunnes yhteydenoton aihe on selvitetty.

Rekisterin suojauksen periaatteet
Materia ry käsittelee ja tallentaa vain heille tulleita henkilötietoja. Tallennettuja tietoja käsittelee luottamuksellisesti vain yhdistyksen hallitukseen kuuluvat henkilöt. Tietoja säilytetään asiamukaisesti tietoturvaa noudattaen.

Tarkastusoikeus
Henkilötietojen antajalla on oikeus tarkastaa tietonsa rekisterin ylläpitäjältä ja hänellä on oikeus pyytää rekisterin ylläpitäjää oikaisemaan tai poistamaan hänestä kerättyjä tietoja. Tarkastus-, oikaisu- tai poistopyyntö tulee toimittaa kirjallisesti ja allekirjoitettuna rekisterin ylläpitäjälle.

Tietosuojaselosteen muuttaminen
Rekisterin ylläpitäjä pidättää oikeuden päivittää ja muuttaa tietosuojaselostetta. Lainsäädännön muuttuminen voi edellyttää tietosuojaselosteen päivittämistä. Tämän vuoksi kehotamme tutustumaan tietosuojaselosteeseen säännöllisesti.