Syksyllä valo siirtyy ulkoa sisälle 22.8.-15.10.2023, vuosinäyttely

You are currently viewing Syksyllä valo siirtyy ulkoa sisälle 22.8.-15.10.2023, vuosinäyttely

Materia ry:n vuosinäyttely

Suomen käsityön museon Näytönpaikka, Kilpisenkatu 12. Avoinna 24/7.

Osallistujat

Anitta Asunta-Plane
Rakutekniikalla tehtyjä uniikkeja valaisimia ja peilejä.

Katja Rauhamäki
Frame of Light
Lasitaiteilija Katja Rauhamäen päämateriaali on vanha käytöstä poistettu ikkunalasi. Teoksissa lasi on sulatettu uusiin muotoihin, joissa valo ja varjot käyvät vuoropuhelua.

Pipa Rauhamäki
Tekstikirjottu mekko

Eeva Flyktman
Ystävyyden valo
Eeva Flyktman on jyväskyläläinen mosaiikkitaiteilija ja muotoilija (AMK). Eeva käyttää pääosin kiertätysmateriaaleja, ja kuvaa teoksissaan useimmiten kuvitteellisia ja todellisia tunnetiloja naishahmojen välityksellä.

Raija Manninen
Valoa vaikka muoviämpärillä -teoksella haluan piruilla meidän suomalaisten innostusta jonottaa ilmaisia muoviämpäreitä ovella kuin ovella. Mikä hiton vetovoima muoviämpärissä piileekään? Minua kiinnostaa työstää arkipäivän esineitä, jotka jotenkin ovat alkaneet ontumaan joko teknologian vanhentumisen tai käyttöfunktion katoamisen takia.

Välillä liikun kierrättäjien kanssa samoilla roskalaatikoilla ja tunkioilla. Sitten taas kyllästyn kaikkeen kuluneeseen ja haluan kirkkaita värejä. Ja teen kangastuksia (tekstiilitöitä) ja silloin kaikista tärkein on väri.

Suvi Nurmi
Tauotonta tajunnanvirtaa, 2023, hitsattu ruostumaton teräs
Olen luova puurtaja, taiteilija ja taidehitsaaja. Haluan sanottaa ajatuksia tunteita ja mielikuvia taiteen keinoin ja teen sen hitsaamalla teoksia ruostumattomasta teräksestä.

Kati Haapanen
Tunnollinen työntekijä, teoskokonaisuus, tehdään installaatiotyyppisesti suoraan näyttelytilaan. Valaistu mehiläispesä (Bee Kind).

Anu Rinkinen
Valo-Varjo, Valo-Pimeys -teos on sekatekniikalla valmistettu teospari, jossa valo muuttaa teoksen tunnelmaa.

Juliste Anu Rinkinen