Taidelainaamo logo.Jyväskylässä toteutetaan valtakunnallisesti ainutlaatuista yhteistyötä, jossa taidelainaamosta voi lainata kuvataiteen lisäksi myös valokuvia, muotoilua ja taidekäsityötä. Lainaamotoiminta laajenee nykyisestä Galleria Beckerin toimipisteestä Luovan valokuvauksen keskuksen ja Jyväskylän taidemuseon ylläpitämälle Galleria Ratamolle (Veturitallinkatu 6, Jyväskylä), johon avautui Ratamon taidelainaamo 17.6.2021. Ratamon valikoima keskittyy pääosin muotoiluun, taidekäsityöhön, valokuvaan ja grafiikkaan, ja se on avoinna gallerian aukioloaikojen mukaan ti-su klo 11-18.

Taidelainaamokonsepti on Jyväskylässä tuttu jo Jyväskylän taiteilijaseuran ylläpitämästä Beckerin taidelainaamosta. Taidelainaamon valikoimista voi lainata taidetta kuukausimaksulla, mutta useimmat lainaajat ostavat teokset vähitellen itselleen. Taidelainaamo toimii näin myös taidenäyttelynä, jonka valikoima vaihtuu jatkuvasti. Ratamon taidelainaamon ulkoasun on suunnitellut Materian kunniajäsen, muotoilija, sisustusarkkitehti Simo Heikkilä ja logon kuvataiteilija Minja Revonkorpi.

Kumppaneina taidelainaamossa ovat Jyväskylän taiteilijaseura, Luovan valokuvauksen keskus ja Keski-Suomen muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Materia ry. Kehityshanketta on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Materian puolesta lainaamovastaavana ja yhteyshenkilönä toimii Tiina Ekosaari »
Lisätietoja jäsenille ja hakuohjeet jäsensivuilla »

Materiasta lainaamossa teoksiaan myyvät Samuli Alonen, Anitta Asunta-PlaneAino Kajaniemi, Aija-Leena Lääperi, Anne-Mari Ohra-aho, Anu Rinkinen, Marianne Tiitinen-Ritvanen, Hannele Torniainen ja Kristian Venäläinen.

Taidelainaamo Ratamo
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
Avoinna ti-su 11-18