Ajankohtaista

Haemme teoksia vuosina 2020-2021 Keski-Suomessa toteutettavalle näyttelykiertueelle

Kiertueen toteuttaa Visusti-hanke, jossa kolme Keski-Suomessa toimivaa ammatillista visuaalista alaa edistävää yhdistystä Luovan valokuvauksen keskus ry, Jyväskylän Taiteilijaseura ry ja Materia ry kehittävät yhteistyötään. Toimintaa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto sekä Keski-Suomen kehittämisrahasto. Hakudeadline 19.1.2020.

Lisätietoja ja hakuohjeet:
Tuottaja Vilja Ruokolainen, puh. +358 50 329 3432 tai info@visusti.fi
www.visusti.fi >
Visusti Facebookissa >

 

Materia virtaa -näyttely 27.8. - 20.10.2019

Suomen käsityön museon Näytönpaikka
Kilpisenkatu 12, 40100 Jyväskylä
Avoinna 24/7

Osallistujat: keramiikkataiteilija Anitta Asunta-Plane, lasitaiteilija Katja Rauhamäki, huopataiteilija Leena Sipilä ja taideteollinen muotoilija Marianne Tiitinen-Ritvanen.

Materia virtaa -näyttelyjuliste

Uusia jäseniä

Materiaan on liittynyt kesän 2019 aikana kolme uutta jäsentä, tervetuloa mukaan toimintaan Marika Hietala, Anitta Asunta-Plane ja Juhani Risku! Muihin jäseniin voit tutustua Jäsenet-sivulla >

Marika Hietala

Marika Hietala

Anitta Asunta-Plane

Anitta Asunta-Plane

Juhani Risku

Juhani Risku

Kolme toimijaa - yhteinen tuottaja

Kolmen ammatillisen toimijan – Luovan valokuvauksen keskuksen, Jyväskylän Taiteilijaseuran ja Materia ry:n – vuoden kestävän pilottihankkeen aikana kehitetään kolmen toimijan tuottajayhteistyön toimintamalli.

Yhteisen tuottajan tehtäviksi on ajateltu mm. toimijoiden omien ja kaikkien toimijoiden yhteisten tapahtumien organisointi ja järjestäminen, uusien yhteistyökumppaneiden hankkiminen, erilaisten rahoitusmallien rakentaminen ja kumppanien toiminnan markkinointi ja monipuolinen tiedottaminen. Tärkeimpänä ja oleellisimpana tehtävänä hakijatahot näkevät kehitystyön, joka rakentaa toimintamalleja, jotka luovat jatkuvuutta maakunnanlaajuiselle laajalle yritysyhteistyölle ja visuaalisten taiteiden saavutettavuudelle.

Yhdessä toimiminen luo synergiaa, joka mahdollistaa yksittäisen tahon resursseja, suurempien hankkeiden toteuttamisen ja uusien toimintatapojen hyödyntämisen. Tavoitteena on jatkaa yhteistyötä pilottihankkeen toimintamallin pohjalta tulevaisuudessa. Hanke parantaa taiteen ja muotoilun tasa-arvoista saavutettavuutta maakunnassa sekä luo uudenlaista kaupunkitilaa ja aktivoi kuntakeskusten julkisia tiloja.

Jyväskylän taiteilijaseuran Kristiina Lempiäinen-Trzaska vataanotti Keski-Suomen kulttuurirahaston apurahan yhdessä Materia ry:n Mariannen Tiitiäinen-Ritvasen ja Luovan valokuvauksen keskuksen Mikko Auerniityn kanssa.

Apurahalla rahoitetaan vuoden kestävä kolmen toimijan tuottajayhteistyön toimintamallin pilottihanke.

Iloisia apurahojen saajia - juhlimassa mm. Jyväskylän taileilijaseuran toiminnanjohtaja Tuija Ollikainen ja Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Materia ry:stä puheenjohtaja Marianne Tiitiäinen-Ritvanen, henkilökohtaisen apurahan saaneet Sini Kolari + Kristian Venäläinen, Katja Rauhamäki mukana juhlimassa. Luovan valokuvauksen keskuksesta mm. valokuvaaja Niina Vehmaaja ja puheenjohtaja Mikko Auerniitty.

Materian jäsenten yksityis- ja yhteisnäyttelyt

Kerran vuodessa Suomen käsityön museon Näytönpaikka-ikkunassa, Kilpisenkatu 12, Jyväskylä.

Lisätietoja Ajankohtaista-sivulla > ja Suomen käsityön museon sivuillla >

MATERIA FACEBOOKISSA