Ajankohtaista

MATERIA 10 -myyntinäyttely 20.3.-16.5.2021

Suomen käsityön museo, Ikkunagalleria, Kauppakatu 25, Jyväskylä - museon sivut >>
Avoinna ti–su klo 11–18
OSALLISTUJAT Anitta-Asunta Plane, Meri Linna, Marjaana Niskanen, Marianne Tiitinen-Ritvanen, Leena Sipila ja Anu Rinkinen
Tiedotustilaisuus Suomen käsityön museo, la 20.3. klo 11.00

Materia ry juhlii 10-vuotista taivaltaan näyttelyn merkeissä. Kuuden jäsenen myyntinäyttely aukeaa Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa lauantaina 20.3.2021. Jokainen muotoilija ja taiteilija pääsee esittelemään uutta tuotantoaan:

Anitta Asunta-Plane tuo tilaan uniikkeja rakukeramiikkateoksia. Design LeenaSin Leena Sipilä toteuttaa huopa-asusteita kevään väreissä ja StudioLinnan Meri Linna esittele asusteiden lisäksi neulevaatteita. Pikkuverstaan Marianne Tiitinen-Ritvanen on suunnitellut keväälle uuden naulakko-sarjan ja tarjoiluastioita. Marjaana Niskasen tutut kotieläimet esittäytyvät tekstiileistä tarjoilualustoihin. Popperin Anu Rinkinen juhlistaa sekä Materia ry:n 10-vuotistaivalta että omaa 25-vuotista taidekäsityöläisuran juhlavuotta uusin kuvioin tutuissa tuotteissa, kirjoissa ja tekstiileissä.

Myyntinäyttely jatkuu 16.5.2021 saakka.

Tiedotus ja lisätietoja
Pj. Marianne Tiitinen-Ritvanen, +358 (0)50 413 2752, materiary@materiary.fi
Näyttelytiedotus Anu Rinkinen / Popper design, +358 (0)400 914 417


 

Simo Heikkilästä kunniajäsen

Sisustusarkkitehti Simo Heikkilä on valittu Materia ry:n kunniajäseneksi!

Tutustu >


 

Taide­lainaamo­toiminta laajenee Jyväskylässä

Uusi taidelainaamo keskittyy muotoiluun, taidekäsityöhön, valokuvaan ja grafiikkaan

Jyväskylän Taiteilijaseura on toteuttanut Taidelainaamotoimintaa Jyväskylässä Galleria Beckerin yhteydessä jo 35 vuotta. Keväällä 2021 taidelainaamotoiminta laajenee Luovan valokuvauksen keskuksen ja Jyväskylän taidemuseon ylläpitämälle Galleria Ratamolle. Ratamon toimipisteen valikoimat tulevat keskittymään muotoiluun, taidekäsityöhön, valokuvaan ja grafiikkaan. Taidelainaamotoiminnan kehittämishankkeessa mukana ovat taiteilijaseuran lisäksi Luovan valokuvauksen keskus ja Keski-Suomen muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Materia ry. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

”Meillä on valtakunnallisesti ainutlaatuinen konsepti, sillä missään muualla taidelainaamo ei sisällä näin laajasti muotoilua, taidekäsityötä ja valokuvaa. Taidelainaamotoiminta on vilkasta ja kasvattanut suosiotaan koko ajan, ja uusien alojen tuleminen mukaan on hyvä lisä myös lainaamon asiakkaiden kannalta”, kertoo Jyväskylän taiteilijaseuran puheenjohtaja Kristiina Lempiäinen-Trzaska.

Luovan valokuvauksen keskuksen puheenjohtaja Mikko Auerniitty kertoo, että taidelainaamon aloittaminen Galleria Ratamolla on innostanut sekä Luovaketta että Jyväskylän taidemuseota. ”Voimme kehittää Ratamon tiloihin täysin uudenlaista palvelua ja lisätä niitä kanavia, joita valokuvaajilla on töidensä esille saamiseen. Kahden vuoden kokeiluhankkeen jälkeen arvioimme toimintaa, ja toivon että taidelainaamosta tulee pysyvä lisä Ratamolle.”

Taidelainaamon valikoimista voi lainata taidetta kuukausimaksulla, mutta useimmat lainaajat ostavat teokset vähitellen itselleen. ”Muotoilun osalta tämä tarkoittaa sitä, että taidelainaamoon ei tule käyttöesineitä, vaan uniikkiteoksia. Muotoilijoille ja taidekäsityön tekijöille konsepti on aivan uusi, ja tämä varmasti innostaa jäsenistöämme osallistumaan taidelainaamotoimintaan”, sanoo Materia ry:n puheenjohtaja Marianne Tiitinen-Ritvanen.

Jyväskylän taiteilijaseuran, Luovan valokuvauksen keskuksen ja Materian yhteistyötä on hiottu vuodesta 2019 alkaen Visusti-hankkeessa, jossa toteutetaan Metsämaa-näyttelykiertue, taiteilijasparrausta sekä taiteilijoita esittelevä videosarja. Taidelainaamotoiminnan kehittäminen on askel kohti pysyviä yhteistyömuotoja.

Lisätietoja antavat:

- Jyväskylän taiteilijaseura, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, puh. 050 590 2595
- Luovan valokuvauksen keskus, Mikko Auerniitty, puh. 040 577 7951
- Materia ry, Marianne Tiitinen-Ritvanen, puh. 050 413 2752


 

MATERIA 10-vuotta

Materia ry juhlii 10-vuotista taivaltaan vuonna 2021. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin Materia 10 -logo. Lisätietoja juhlavuoden tapahtumista päivitetään myöhemmin. Kysy lisää >>

10 20.3.–16.5.2021 MATERIA 10 -myyntinäyttelyssä kuusi Materia ry:n jäsentä esittelee parasta uutta tuotantoaan. Lisätietoja myöhemmin.


 

Visusti-hanke toteuttaa vuosina 2020-2021 Keski-Suomessa näyttely­kiertueen

Visusti-hankkeessa kolme Keski-Suomessa toimivaa ammatillista visuaalista alaa edistävää yhdistystä Luovan valokuvauksen keskus ry, Jyväskylän Taiteilijaseura ry ja Materia ry kehittävät yhteistyötään. Toimintaa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto.

Lisätietoja: Tuottaja Vilja Ruokolainen, puh. +358 50 329 3432 tai info@visusti.fi
www.visusti.fi > / Visusti Facebookissa >

 

vuosinäyttely

Kerran vuodessa Suomen käsityön museon Näytönpaikka-ikkunassa, Kilpisenkatu 12, Jyväskylä.
Lisätietoja julkaistaan tällä sivulla.